Hosting FAQ

Na ovoj strani se nalaze odgovori na najčešće postavljana pitanja naših korisnika u vezi sa našim WEB HOSTING uslugama.


Registrovao sam preko vas domen, ali se on ne vidi.
Od trenutka registracije Vašeg sajta i upisivanja u Beotelov DNS potrebno je 12-24h da se prezentacija aktivira i bude vidljiva širom sveta. Za to vreme prezentacija je vidljiva onim korisnicima koji se loguju preko Beotela. Ovo može biti i razlog zbog kojeg neće raditi ni Vaš mail odmah po registraciji.
Dobio sam parametre, šta dalje?
Parametre koje ste dobili morate uneti u FTP klijent koji Vam omogućava da na ispravan način pristupite FTP nalogu.
Kojim programima mogu to da uradim?
Postoji mnogo besplatnih i komercijalnih programa koji mogu poslužiti u tu svrhu. Total Commander, Cute FTP, WSFTP-Lite, FileZilla ...
Ne mogu da se ulogujem na svoj FTP nalog!
Proverite da li ste korektno upisali korisničko ime i lozinku za svoj FTP nalog. I korisničko ime i lozinka moraju biti u onakvi kakve ste dobili u pristupnim parametrima. Obratite pažnju da li je prilikom unosa lozinke uključen Caps Lock, jer tada unosite lozinku sa velikim slovima. Proverite, takode, da li je na računaru podignut firewall (zaštitni zid) i ako jeste, da li je dozvoljen izlaz FTP klijentu. Pogledajte i opcije PASIV mod u podešavanjima FTP klijenta.
Klijent mi pokazuje da sam uspešno prebacio fajl, ali njegova veličina na FTP-u je 0 (nula).
To je jedan od indikatora da je veličina zakupljenog prostora popunjena. Problem možete rešiti na dva načina. Prvi je, rasterećenje postojećeg prostora (brisanje eventualno nepotrebnih fajlova koji opterećuju prostor na disku), a druga opcija je zakup prvog većeg hosting paketa.
Uspešno sam se ulogovao, ali ne znam gde da prebacim svoju prezentaciju!
Vašu prezentaciju postavljate U direktorijum koji je naznačen u FTP parametrima koje ste dobili. Za Linux platformu direktorijum je mainwebsite_html a za Windows platformu direktorijum je wwwroot. Upozorenje: Sve fajlove koje budete prebacili na svoj FTP nalog, a ne budu se nalazili u direktorijumu koji je naznačen u pristupnim parametrima – neće biti vidljivi na Internetu. Nikako nemojte brisati svoj matični direktorijum. Možete brisati fajlove koji se nalaze unutar njega, ali ne i njega samog!
U redu, konektovao sam se, prebacio uspešno svoje fajlove, ali se ništa ne vidi!
Imajte u vidu da su početne strane definisane određenim standardima. Početna strana za Linux platformu je u formatu: index.htm, index.html, index.php. Za Windows platformu početne strane mogu biti u formatu: default.htm, default.asp, index.htm, default.aspx, index.html, index.asp.
Gde mogu da proverim da li je to uključeno?
U Control panelu koji je korisniku na raspolaganju, pod stavkom webserver-configuration, opcija EnableDefaultDocument mora biti uključena.
Kako mogu da sam administriram svoju prezentaciju?
Svoju prezentaciju možete sami da administrirate preko Administratorkog Control Panel-a. Link za tu opciju šaljemo zajedno sa ostalim parametrima koji su vezani za Vaš domen.

Zakupio sam hosting prostor na Linux serveru i imam integrisan domenski mail server. Napravio sam mail redirekciju da sve što stiže na nešto@imedomena.co.rs (com, net, org ...) se prosledi na korisnickoime@beotel.net. Sve je radilo, a sada više ne dobijam poštu! šta se desilo?
Gotovo je sigurno da je popunjen prostor koji ste zakupili. Da bi se pošta mogla uspešno redirektovati na korisnickoime@beotel.net ili sl., mora postojati slobodan prostor na disku, kako bi se redirekcija uspešno odvijala. Veličina izabranog paketa obuhvata prostor za prezentaciju, prostor za bazu, mail box i dr. pa korisnik treba da uklanja nepotrebne fajlove, briše stare mailove kako bi rasteretio i prezentaciju i mailbox.
Proverio sam da li je popunjen zakupljeni prostor na disku kroz Control Panel i video sam da je sve u redu, ali i dalje ne dobijam poštu!
Proverite stanje naloga sa kojeg skidate poštu korisnickoime@beotel.yu (da li imate dovoljno vremena na nalogu, da li je ispravna lozinka i sl.).
Kako mogu da saznam koliko je iskorišćen moj zakupljeni hosting prostor?
U opcijama Admin Control Panel-a možete pogledati koliko je trenutno zauzeće prostora na disku u opciji Site Overview.
Zakupio sam Linux hosting prostor, imam integrisan mail server i želim da kreiram mail naloge.
U opcijama MAILBOXES/USERS možete kreirati mail korisnike.
Da li mogu da kreiram mail alias-e i mailing liste u okviru integrisanog mail servera na Linux platformi?
Naravno, pogledajte opciju u Control Panel-u Aliases i Mailing Lists. U tim opcijama možete sami napraviti i mail redirekcije.
Postoji li nekakav File Manager u opcijama Control Panel-a?
Svakako, opcija se nalazi u Control Panel-u i zove se File Manager.
Kako mogu da pratim posećenost svog sajta?
Korisnik može pratiti posećenost sajta kroz grafički prikaz, biranjem stavke Reports-Analog ili Reports-Webalizer u okviru svog Control panela. U Control panelu može se videti i koliko prostora na disku zauzimaju web i mailserver zajedno, ali i mailserver posebno.
I pored svega i dalje imam problem, sajt mi se ne vidi!
Jedan od razloga je da je sajt blokiran zbog neplaćanja.
Postoji li nekakav File Manager u opcijama Control Panel-a?
Svakako, opcija se nalazi u Control Panel-u i zove se File Manager.

Za sve probleme koji su vezani za webhosting kontaktirajte nas na telefon: 011/4255-122
ili pišite na mail adresu: webhosting@isp.beotel.net